Hatékonyságnövelés meglévő rendszerekben

A PannonWatt vállalja a már meglévő szolárparkok hatékonyságnövelésének vizsgálatát és ezt követően a szükséges fejlesztések megvalósítását. A probléma adódhat a kivitelezésben alkalmazott eszközök minőségéből, típusából, de adódhat a rossz tervezési megoldásokból is. Sokszor az olcsóbb, nem hosszú távú gondolkodás eredménye, hogy problémát jelent a szolárpark biztonságos üzemeltetése, illetve hogy nem elégséges a hatékonysága. Fontos a hatékony rendszerfelügyelet és szabályozhatóság is, amivel jelentősen növelhető az energiatermelés és könnyebben kezelhetőek a csatlakozási-hálózati átvételi problémák.
 

Hatékony rendszerfelügyelet

A felhőalapú távfelügyeleti rendszerekben modul-, sztring- és rendszerszintű adatkiértékelés is lehetséges. Elérhető az energiahozam, az üzemidő és a gazdasági mutatók átfogó analízise és követése is. A szakemberek számára automatikus értesítők segítik az azonnali hibaészlelést és gyors beavatkozást. A távoli hibakereső funkciók gyors átláthatóságot biztosítanak, így a lehető legritkábbra csökkenthető a kiszállások gyakorisága és a legrövidebbre a helyszínen töltött munkaidő. A modulszintű felügyelet általában minden optimalizáló rendszer alaptartozéka, amely asztali számítógépről és okostelefonról egyaránt elérhető. A leendő napelemes rendszertulajdonosok számára a rendszer hozamának egyszerű követhetősége általában jelentős szempont.

 

Az energiahozam növekedése

Egy hagyományos rendszerben a leggyengébb modul meghatározza az egész egység teljesítményét. A modulonkénti optimalizáló használata esetén az egész rendszer teljesítménye növekszik, mivel minden egyes napelem modul a neki megfelelő, optimális állapotban üzemel. A gyártói adatok alapján a modulonkénti hozam akár 25%-kal is magasabb lehet, mint egy korábbi felépítésű rendszer esetén.

 

ISO 9001